Volg ons ook op:    

Groep 7 en 8

Leuk dat jullie onze website bezoeken en even een kijkje nemen in de wereld van groep 7 en 8.

Onze groep bestaat uit 24 leerlingen. 9 In groep 8 en 15 in groep 7. Twee juffen begeleiden deze groep. Juf Mirjam op maandag en vrijdag en juf Thea op woensdag, donderdag en vrijdag.

Een bijzonder jaar want we hebben veel te doen voor groep 8 ons verlaat. We herhalen veel leerstof, houden spreekbeurten en boekbesprekingen, maken werkstukken, leren om dingen voor de klas te presenteren en we proberen zelfs in 3 talen te spreken. Ook in het verkeer horen we ons te gedragen en hier zullen we een examen voor afleggen. We hebben allemaal een agenda waar we ons huiswerk in moeten schrijven, dit is heel handig om allemaal al te kunnen voor als we naar het Voortgezet Onderwijs gaan. Huiswerk krijgen we meerdere keren in de week, we leren nu dus al goed te plannen! Op school bespreken we het huiswerk en leren we dus dubbelop! Na de IEP eindtoets in het voorjaar gaan we ons richten op het schoolkamp.

Om ons voor te bereiden voor het Voortgezet Onderwijs, bezoeken we de verschillende scholen op de open dagen. Zo kunnen we kijken hoe het overal gaat. Ook zijn er doe-dagen waar we aan mee mogen doen. Het lijkt dan net een echte dag op het VO.

Een paar vrijdagen per jaar koken we in kleine groepjes. Hierbij worden we ondersteund door ouders. Dit is een erg leuke en lekkere activiteit.

Tijdens de gymles mogen we zo nu en dan zelf een les voorbereiden. Erg leuk maar ook best moeilijk om een gevarieerde gymles te geven!

Dit is een kleine impressie van wat er bij ons zoal gebeurt, hopelijk hebben jullie een duidelijk beeld gekregen.